PERNAH TAK TERFIKIR? BANYAK PRODUK SKINCARE KAT PASARAN. BERMACAM TESTIMONI. YANG MANA PATUT JADI PILIHAN?

Bukan satu. Bukan dua. Tapi terlalu banyak. Produk dalam negara. Produk luar negara. Semua ada. Masing-masing dengan cerita dan testimoni yang menarik. Malah testimoni yang pakai seminggu terus jadi cantik pun ada.

Betulkah semua testimoni yang diberi?

Produk yang ada bahan kimia bahaya pun ada testimoni dari pengguna. Kadang kita pun keliru. Kita pun terpengaruh. Padahal kita dah tahu bahaya guna produk yang mengandungi bahan kimia bahaya seperti merkuri dan hydroquinone.

Semua produk ada testimoni. Apakah penilaian lain yang kita perlu tengok dalam memilih produk terbaik untuk wajah yang sihat dan cantik? 

Testimoni adalah perkara terakhir yang perlu kita lihat. Perkara pertama adalah, adakah produk tersebut melalui research dan development yang terbukti? Wajah kita tiada ganti. Jangan sekali-kali jadikan wajah sendiri sebagai “bahan ujikaji” kepada produk yang langsung tiada ujian dan kajian.

Sanggupkah kita letakkan bahan yang berbahaya pada wajah sendiri? Sanggupkah kita guna produk yang tiada sebarang kajian, dan kita tak pernah tahu apa hasil yang akan kita perolehi?

DERMAGS adalah produk yang mempunyai research dan development yang terbukti. Secara umumnya, ujian yang dijalankan untuk DERMAGS ada dua.

  1. In-vitro study
  2. Efficacy study

Ujian in-vitro merangkumi ujian cytotoxicity, secreted melanin, melanin content, tyrosinase activity, tyrosinase zymography, western blotting, sircol collagen assay dan antioxidantnactivity.

Semua study menggunakan sel melanocytes, fibroblast dan keratinocytes. Keputusan ujian mendapati, alpha mags sangat bagus untuk mencerahkan kulit, bersifat anti penuaan dan tinggi antioxidant.

Ujian efficacy pula telah dijalankan ke atas 50 samples (orang) selama 2 bulan. Sample adalah orang Malaysia yang terdiri daripada orang Melayu.

Parameter yang diuji adalah skin moisture, trans epidermal water loss (TEWL), erythema, collagen intensity dan skin pH. Keputusan ujian selama 2 bulan menunjukkan DERMAGS mencerahkan kulit, meningkatkan skin barrier function, meningkatkan collagen skin dan meningkatkan kelembapan kulit.

Dah yakin ada research dan development, barulah kita tengok testimoni produk. Tak ada guna tengok testimoni semata-mata sebab produk bahaya pun ada “testimoni” yang bagus.

INGAT!

Tengok testimoni selepas yakin produk ada research dan development. Ada research dan development pun, nak juga tahu, apa hasil yang pengguna dapat. Kan? Sebab tu kita nak tengok testimoni. Tapi pastikan bukan testimoni perkara pertama yang ditengok. Tengok research dan development terlebih dahulu.

TESTIMONI 1

Ada masalah kulit kusam. Ada juga masalah jeragat. Bintik-bintik dan tompok-tompok kat pipi yang agak ketara. Lepas 3-4 bulan pakai DERMAGS, Kak Siti sangat berpuas hati. Kulit Kak Siti nampak semakin cerah, lembap dan jeragat pun nampak semakin pudar.

Happy sangat! Ramai kawan ofis yang tegur. Dan paling penting, suami pun puji kulit Kak Siti semakin cantik.

– Kak Siti –

TESTIMONI 2

Ada masalah kulit kusam, jeragat. Puncanya tersalah pakai produk. Gambar selepas sebulan pakai DERMAGS. Kak Amy happy sangat-sangat dan rasa lebih konfiden untuk pergi ke mana-mana.

Taknak tukar produk lain dah. Nak fokus dan konsisten untuk hilangkan jeragat pulak.

– Kak Amy –

TESTIMONI 3

Jeragat naik bertompok-tompok. Kulit nampak kasar dan tak sekata. Awal dulu, kulit Kak Rusmah rosak teruk sebab tersalah pakai produk skincare yang ada bahan kimia bahaya. 

Lepas 4 bulan konsisten dengan DERMAGS serta bimbingan berterusan dengan konsultan, hasilnya adalah seperti dalam gambar. Cantik kan?

TESTIMONI 4

Sebelum ni kulit Kak Nor sangat kusam, ada jeragat, open pores, jerawat dan kulit berminyak. Kira satu pakej lah. Semua masalah kulit Kak Nor ada. Katanya malu sangat-sangat nak berdepan dengan orang ramai.

Asbab yakin dengan kajian Dr Mariani dan research yang mendalam, Kak Nor teruskan pakai DERMAGS dengan penuh kesabaran.

Selepas konsisten guna DERMAGS beberapa bulan, kulit makin pulih, makin cerah, dan tona kulit juga makin sekata. Pori-pori pun makin kecil.

– Kak Nor –

Seronok kan tengok perubahan pada wajah yang semakin sihat dan cantik? Tapi… Mahal tak produk DERMAGS ni?

Tak mahal. DERMAGS bukan produk yang dihasilkan untuk keuntungan semata-mata. DERMAGS adalah hasil kajian PhD Dr Mariani Abdul Hamid. Kerajaan Malaysia turut yakin dengan kredibiliti Dr Mariani dan meluluskan geran lebih dari RM2 juta untuk Dr Mariani buat kajian.

Saya ingin pastikan wanita Malaysia dapat pakai skincare yang bukan sahaja berkesan, malah selamat digunakan seumur hidup

– Dr Mariani –

Kos yang menelan jutaan ringgit untuk kajian sahaja, harga fullset untuk penjagaan wajah yang tak sampai pun RM1,000 adalah amat berbaloi. Hanya RM700 lebih atau RM600 lebih mengikut kesesuaian kulit.

Hasil kajian Dr Mariani tak ada dalam mana-mana produk skincare lain. Hanya DERMAGS yang menggunakan hasil kajian ini.

DERMAGS juga sebenarnya berada di bawah UTM. Kajian sentiasa dilakukan dari masa ke masa untuk tambah baik kualiti produk. UTM takkan sekali-kali merosakkan nama Universiti dengan menggunakan bahan kimia bahaya dalam kandungan produk.

Ini satu jaminan yang sangat besar. DERMAGS memang tidak menggunakan bahan kimia bahaya seperti merkuri dan hydroquinone. Malah paraben pun tidak digunakan langsung oleh DERMAGS.

Lebih penting lagi, DERMAGS mempunyai konsultan terlatih yang dibantu secara terus oleh Dr Mariani. Setiap masalah pengguna, akan dirujuk terus oleh konsultan kepada Dr Mariani dalam satu group khas.

Pengguna DERMAGS bukan sahaja menggunakan produk yang berkualiti hasil kajian yang menelan kos jutaan ringgit, tapi mendapat konsultasi secara terus dari Dr Mariani melalui konsultan terlatih DERMAGS.

Dr Mariani bukanlah orang biasa. Dr Mariani adalah pakar yang telah melakukan kajian terperinci terhadap sel kulit. Paling penting, kajian yang dilakukan oleh Dr Mariani iaitu ALPHA MAGS, tidak terdapat dalam mana-mana produk skincare lain.

ALPHA MAGS HANYA TERDAPAT DALAM PRODUK DERMAGS SAHAJA.